40 years old is reassuring!

40 years old is reassuring!

Deuren en ramen: de 6 verdiensten van hout

Er zijn verschillenden redenen om bij nieuwbouw en renovatie voor hout te kiezen. Wat zijn de voordelen van houten deuren en ramen voor uw woning? 6 kernbegrippen op een rijtje.

Isolerend
Hout is een isolerend materiaal bij uitstek omdat het een natuurlijke buffer tegen koude, warmte en geluid vormt. Dankzij de nieuwste technologieën kunnen de prestaties van deze thermische isolatie bij houten ramen en deuren nog worden verbeterd. De houten deuren en ramen van Abihome zijn uitgerust met neopreen dichtingen, dubbele of driedubbele gelaagde beglazing, antitochtborstel ... Kortom alles om energiebesparing te garanderen!

Vervormbaar
Hout heeft de unieke eigenschap uiterst vervormbaar te zijn. Dat maakt hout bijzonder geschikt voor deuren en ramen op maat of identieke reproducties, zowel bij renovatie als nieuwbouw. Nog een voordeel op lange termijn: met een eenvoudig likje verf verander je zó de kleur van je schrijnwerk. De houten deuren en ramen van Abihome zijn beschikbaar in meer dan 1000 kleuren en ondergaan een schimmel- en insectenwerende behandeling vóór het schilderen.

Stijl
Hout is geschikt voor alle woningstijlen zonder aan waardigheid in te boeten. De houtsoorten voor de deuren en ramen van Abihome worden geselecteerd op basis van hun verschillende eigenschappen en hun natuurlijke elegantie: meranti, eik, lork, eucalyptus, grenen ... Elke houtsoort wordt vakkundig bewerkt met als resultaat een warm gevoel aan de binnenkant en tijdloze elegantie aan de buitenkant. Voor een uiterst moderne stijl produceert Abihome eveneens ramen en buitendeuren in hout-alu.

Resistent
Hout biedt een ware troef tegen inbraak en slechte weersomstandigheden. De hardheid van de houten deuren en ramen van Abihome wordt bovendien verstevigd met technieken zoals gelijmd-gelamelleerd hout, assemblage met micro-tandwerk of dubbele pen-gat verbindingen. Super veiligheidsbeslag en de mogelijkheid om een alarmcontact in het schrijnwerk te integreren, dragen extra bij tot de degelijkheid van onze ramen en deuren.

Duurzaam
Omdat het onder alle omstandigheden blijkt geeft van zijn stevigheid is hout een natuurlijk duurzaam materiaal. Zo kan een houten deur of een raam van goede kwaliteit tot 40 jaar lang meegaan! Op voorwaarde weliswaar dat het regelmatig wordt onderhouden met zuiver water en een neutraal huishouddetergent. Niets eenvoudiger! Tijd voor een nieuwe look? Dan volstaat een likje verf op het schrijnwerk om van sfeer te veranderen!

Milieubewust
Hout is van oorsprong natuurlijk, hernieuwbaar en duurzaam en is daarom het ecologische materiaal bij uitstek. De selectie van het hout voor de deuren en ramen van Abihome gebeurt op basis van het PEFC-label, dat via het respect voor zijn ecologische, economische en maatschappelijke functies duurzaam bosbeheer garandeert. Rekenen we daarbij ook nog de hoge thermische prestaties, dan staan de houten deuren en ramen van Abihome garant voor een zeer lage ecologische voetafdruk.