• 6 manieren om uw renovatie te financieren

6 manieren om uw renovatie te financieren

U wil uw ramen, deuren of veranda vervangen? Met hout, aluminium of PVC? Vaak zijn deze renovatiewerken noodzakelijk. Ze verhogen de waarde van uw huis dat duurzamer wordt. Hier zijn alvast enkele manieren om uw renovatieproject te financieren.

 

Voor elk profiel bestaat er een specifieke financieringsoplossing voor uw renovatieproject. In België zijn de belangrijkste manieren om renovatiewerkzaamheden te financieren de volgende:

  1. Eigen vermogen
  2. De “renovatielening" of "groene lening
  3. Hypothecaire lening
  4. Premies
  5. Heropname van krediet
  6. Groepsverzekering

Ontdek welke oplossing het meest geschikt is voor uw project.


 

Uw ramen of deuren vervangen met uw eigen geld?

In 2021, na de verschillende lockdowns hebben de Belgen meer spaargeld verzameld dan in voorgaande jaren. Maar spaargeld laten slapen levert weinig of niets op. Bent u zo een spaarder? Dan komt dit geld beter van pas voor de renovatie van uw gevel dan op een spaarrekening met lage rente.

Uw eigendom renoveren om hem zo energie-efficiënter te maken is een slimme investering! Denk er wel aan dat het volledig financieren met uw eigen middelen niet resulteert in een belastingvermindering. Soms is het interessanter om uw eigen vermogen te combineren met een lening.
 

De “renovatielening” of “groene lening

Het is mogelijk om uw renovatiewerkzaamheden geheel of gedeeltelijk te financieren met een “renovatielening" of "groene lening", ook bekend als de "energielening". Groene leningen en renovatieleningen lijken hard op mekaar, maar de energielening moet voor een minimumbedrag worden gebruikt voor energetische renovaties.

Deze leningen hebben een kortere looptijd dan een hypothecaire lening en de rentevoeten zijn niet onderhandelbaar.

Uw project moet voldoen aan een reeks voorwaarden, die van bank tot bank verschillen. Ook de soorten leningen en de tarieven variëren. Dus vergeet niet om ze zorgvuldig te vergelijken.
 

Een hypothecaire lening voor de renovatie van uw huis

Als u grote renovatiewerken uitvoert, denk er dan aan dat een hypothecaire lening geschikt is voor grote bedragen! De voorwaarden zijn dezelfde als voor uw woonlening. Een gepersonaliseerd voorstel is mogelijk.
 

Premies om uw deuren en ramen te vervangen, in Wallonië en Brussel

PVC, aluminium of houten ramen... er bestaan premies die de kosten van uw renovatiewerken verlagen. Met de RENOLUTION-premies in Brussel of Wallonië kan u geld besparen op uw ramen en uw energieverbruik verlagen.
 

Wederopname van krediet

Wederopname van krediet kan als u al een hypotheek hebt. Het is in feite een "herlening". Je bank leent je het bedrag dat je al terugbetaalde. Het is een kwijtschelding van een deel of het geheel van de lening. De wederopname van krediet is gebaseerd op de huidige marktvoorwaarden en niet op de voorwaarden die bestonden op het ogenblik van de oorspronkelijke lening.
 

Uw pensioen in dienst van uw ramen!

Als u van plan bent om uw huis te renoveren en uw ramen of deuren te vervangen dan kan u hiervoor een deel van uw pensioen vrijmaken. Wie spaargeld heeft opgebouwd via een pensioenplan - met andere woorden: een groepsverzekering voor werknemers of een POZ of VAPZ/IPT voor zelfstandigen – kan kiezen uit drie oplossingen: vooruitbetaling, verpanding of of reconstitutie van kapitaal.

 

Herkent u zich in een van deze profielen? Neem dan zeker contact met ons op! Wij bekijken de ideale financieringsoplossing voor uw renovatie.