• Ramen, zonnetenten, rolluiken:  hoe uw woning tegen uv-stralen beschermen

Ramen, zonnetenten, rolluiken: hoe uw woning tegen uv-stralen beschermen

Is de zon een zeer nuttige, aangename bron van licht en warmte, dan kunnen haar uv-stralen onomkeerbare schade toebrengen aan uw huid en ... uw meubilair! Hoe beschermt u uw woning zonder aan licht, natuurlijke warmte in de winter of het uitzicht vanuit uw ramen in te boeten?

 

 

Wonen en de schadelijke gevolgen van uv-stralen

 

Denk eerst en vooral aan uw gezondheid

Uv-stralen zijn nuttig en maken het mogelijk om vitamine D aan te maken, maar tegelijkertijd is bekend dat ze huidkanker kunnen veroorzaken. En wie zou eraan denken om zich thuis met zonnecrème in te smeren? Wie echter voor het raam of onder de veranda zonnebaadt, doet er nochtans goed aan om zich tegen uv-stralen te beschermen. Een optie is om de woning te voorzien van degelijk ontworpen ramen, glas en uitrustingen zoals zonnetenten.

 

 

Verkleuring van meubilair en interieurdecoratie

Bent u gehecht aan uw lederen zetel, schilderijen, de handgemaakte gordijnen of de buffetkast die u van uw grootmoeder erfde? Uv-stralen zijn allesbehalve uw beste vriend! Bij langdurige blootstelling aan uv-stralen zal leder uitdrogen en verbleken, en zullen stoffen en (vooral onbehandelde) houten meubels verkleuren. Tenzij u graag in de duisternis woont, bestaan er gelukkig andere oplossingen om uw meubilair en interieur te beschermen.

 


Uw wooncomfort primeert!

Uv-stralen die rechtstreeks uw woning binnenstromen, komen vast te zitten en laten de binnentemperatuur sterk oplopen. Hoe kunt u in de zomer een serre-effect vermijden zonder het zonlicht buiten te sluiten? ´s Winters daarentegen, is het fijn te kunnen genieten van hun natuurlijke warmte. Maar hoe kunt u bescherming en warmte-inbreng combineren? Ziehier enkele tips ...

 

Hoe zijn woning beschermen?

 

Glas en zonnewering

De keuze van het glas is van essentieel belang: de Ug-waarde geeft het niveau van de thermische isolatieprestatie aan, terwijl de g-factor de zonnetoetredingsfactor aanduidt. Het is ook nuttig om het lichttransmissiegehalte te kennen, dat dan weer de natuurlijke lichtwaarde aangeeft. De beglazing die Abihome gebruikt, kan worden voorzien van een zonneweringscontrolesysteem dat, samen met een hoge isolatieprestatie, een optimaal en besparend comfort garandeert. Hoe dan ook, u heeft wellicht begrepen dat de keuze van het glas voor uw ramen het advies van experts vergt!

 

Een zonnetent op het terras

De ruimtes die het meest aan uv-stralen zijn blootgesteld zijn natuurlijk de ruimtes die voorzien zijn van grote ramen en mogelijk op een zonnig terras uitgeven. Een zonnetent installeren is dan ook belangrijk: dankzij een zonnetent kunt u de warmte-inbreng controleren en tegelijkertijd uw meubilair (en uw huisgenoten!) tegen uv-stralen beschermen. De zonnetenten van Abihome bestaan uit stevig, ultrawaterdicht zeildoek dat fungeert als zonnescherm én bestand is tegen de wind. De zonnetenten zijn mechanisch en kunnen zelfs in het domotica-systeem worden geïntegreerd, zodat u ze vanaf een tablet of smartphone kunt bedienen.

 

Intelligente rolluiken

De elektrische rolluiken van Abihome bieden de ideale oplossing om zonnestralen in uw woning te controleren. Inderdaad, met de instelling van een evolutieve sluitertijd van de openingen wordt het interieur van uw woning in de loop van de dag het best tegen uv-stralen beschermd. Met domotica kunt u bovendien de rolluiken strategisch programmeren. Bepaalde modellen functioneren overigens op zonne-energie: een doeltreffende, ecologische en kostenbesparende oplossing!

 

 

Een veranda ontworpen door experts

Niets zo erg als een slecht ontworpen veranda waar in de zomer de hitte toeslaat! Abihome ontwikkelde daarom een grondige kennis in het ontwerpen van veranda’s. Ligging, materialen voor de ramen, glas, isolatie ... Alles wordt in ons ontwerpbureau bestudeerd om van uw veranda een extra leefruimte te maken, waar uw meubels beschermd zijn en uzelf veilig en comfortabel van de zomerse zon kunt genieten.