• Renovaties: 1 Belg op 2 is betrokken

Renovaties: 1 Belg op 2 is betrokken

53%: dat is het percentage van de Belgische bevolking dat minstens 1 keer in zijn leven zijn woning renoveert. Dat blijkt uit de resultaten van een studie die besteld werd door de beursorganisator Fisa, ter gelegenheid van Batibouw 2017. Op de 1010 ondervraagde Belgen heeft inderdaad meer dan de helft bevestigd zijn woning al gerenoveerd te hebben. Gemiddeld is het zelfs 4 keer in zijn leven dat de Belg zich lanceert in verbouwingswerken!

Men doet eerder beroep op professionals

De Belgen hebben een baksteen in de maag en dat is niet enkel een uitdrukking: de cijfers bewijzen dat ook. Huis of appartement, gemiddeld blijven eigenaars 12 jaar en huurders 7 jaar in hun woning. Dat zijn vrij korte periodes en ze tonen aan dat Belgen van verandering houden! En dat geldt ook voor renovaties: het interieur van een Belgische woning wordt om de 2 à 3 jaar herbekeken en aangepast. En het zijn niet enkel de eigenaars die beginnen aan een renovatie, bijna een derde van de huurders voert kleine werkjes uit om hun interieur aan te passen aan hun smaak.

Decoratiewerken, zoals een laagje verf om de muren op te frissen, worden meestal ‘in huis’ gedaan. Dat soort klusjes wordt gevoed door inspiratie die men vindt op het internet of op salons waar men op zoek gaat naar ideeën. Meer technische werken daarentegen, zoals het onderhoud of de vervanging van ramen, worden doorgaans toevertrouwd aan professionele mensen. Bij Abihome luistert een team van experts, gespecialiseerd in de fabricatie en het plaatsen van ramen, deuren en veranda’s, naar al uw renovatieprojecten.

Budgettering van de werken: de grote uitdaging

Iedereen die renoveert kent het probleem: er wordt een budget voorzien voor de renovatie van de woning in functie van het opgemaakte bestek, maar op het einde van de werken stapelen de supplementen zich op naarmate de ondernemers meer en meer moeilijkheden ondervinden. Zo ondervindt meer dan de helft van de Belgen die renovatiewerken laten uitvoeren, dat de eindrekening hoger ligt dan de prijsopgave bij de start van de werken: het gemiddelde van de overschrijding bedraagt 16% van het aanvankelijke bestek.
Hoe kan men dergelijke verrassingen vermijden? Door beroep te doen op professionals die in staat zijn een precies bestek op te maken, waarbij alle mogelijke moeilijkheden voorzien zijn. Dat is het geval bij Abihome, waar men een gratis bestek opmaakt voor uw bouw- of renovatieproject. Het geschatte bedrag van de werken is de juiste prijs en verrassingen op het einde van de werken zijn uitgesloten. Daarvoor anticiperen onze technisch-commerciële adviseurs op mogelijke problemen. Zij komen bij u aan huis en helpen u bij uw keuzes. De bestudeerde prijs ligt zo dicht mogelijk bij de realiteit en laat toe uw project te realiseren binnen het kader van uw budget.