• Weerperikelen, inbraak: is uw woning klaar voor de zomer?

Weerperikelen, inbraak: is uw woning klaar voor de zomer?

Weerperikelen, inbraak: is uw woning klaar voor de zomer? 

Opdat het mooiste seizoen het mooiste zou blijven, kan men best enkele voorzorgen nemen vooraleer de vakantie aan te vatten. Ongeacht of u op reis vertrekt of kiest voor een zomer op het thuisfront, de veiligheid van uw woning is altijd een belangrijk gegeven. En dat geldt ook voor uw comfort als het weer… echt zomers wordt. 

Inbrekers komen er bij u niet in
U zult een deel van de zomer afwezig zijn? Een mogelijke inbraak is een van de kopzorgen van veel vakantiegangers. Maar vergal uw vakantie niet door voortdurend te denken aan uw bezittingen. 
Voor een optimale veiligheid van uw woning mag u niet bezuinigen op de stevigheid van ramen en deuren. Hierna volgen enkele efficiënte elementen om inbraak te voorkomen: 
- dubbel of driedubbel gelaagd glas (moeilijk te breken),
- solide ramen (kwaliteitsvolle materialen),
- verschillende sloten op de ingangsdeur (die het onmogelijk maken om ze te forceren),
- rolluiken om de glasramen te beschermen.
U moet ook weten dat bepaalde deuren en ramen kunnen voorzien worden van een geïntegreerd alarm. U kunt dan zonnen op uw twee oren!

Frisse lucht tijdens de heetste periodes
Wanneer de hitte echt drukkend wordt, kan dat een aanslag betekenen op ons comfort en soms zelfs op onze gezondheid. Het is dan belangrijk om koelte te bewaren in zijn woning voor het geval men wil wegvluchten uit de zon. Het terras uitrusten met een zonnescherm zorgt bijvoorbeeld voor een beschaduwde ruimte buiten, terwijl tegelijk het interieur gevrijwaard wordt van rechtstreekse zonneschijn. Dat laat ook toe het interieur te ventileren door de toegang naar het terras open te stellen zonder dat men moet vrezen voor een accumulatie van warmte. Overigens zal dan ook uw meubilair minder of niet lijden aan blootstelling aan UV, wat nefast is voor de kleuren. 

U voorziet de plaatsing van een veranda? Een uitstekende keuze voor een comfortabele zomer! En in tegenstelling met wat men soms denkt, moet u niet vrezen voor een serre-effect als de veranda correct ontworpen is, met onder meer vensters die open kunnen en verschillende openingssystemen.

Geen schrik voor onweer
In de winter is de thermische isolatie van deuren en ramen zeer belangrijk, in de zomer is vooral de akoestische isolatie van belang. Wanneer er onweer aankomt, is het soms moeilijk om slaap te vatten. Onze tip: wanneer u uw ramen kiest, zorg dat u afstand neemt van het geluid van de donderslagen door te kiezen voor meerdere lagen. De stevigheid van de ramen wordt ook op proef gesteld door stormachtige buien die soms extreem heftig kunnen zijn. Daarom zijn alle producten van Abihome gemaakt met grondstoffen die gekozen werden voor hun kwaliteit, hun duurzaamheid en hun stevigheid. 

Om u te helpen voor een zomer zonder zorgen zijn onze adviseurs ter beschikking om u te begeleiden bij al uw bouw- en renovatieprojecten.