• Beveiliging van ramen en deuren: hoe vermijd je inbraak ?

Beveiliging van ramen en deuren: hoe vermijd je inbraak ?

In België worden jaarlijks meer dan 50.000 inbraken geregistreerd. Het cijfer gaat sedert enkele jaren in dalende lijn, vooral dankzij de ontwikkeling van beveiligingsmogelijkheden voor woningen. Onder meer de technologische vooruitgang in het ontwerpen van voordeuren en ramen heeft een grote impact op het beveiligingsevenwicht. Vertrekt u binnenkort op reis? Enkele weetjes over beveiliging, voor een ontspannen vakantie ...

 

 

Inbraakveilige deuren en ramen

 

De voordeur is het voornaamste doelwit bij inbraakpogingen, maar de ramen komen even vaak in het vizier. Voor de optimale beveiliging van uw woning spelen de stevigheid van de materialen en de inherente resistentie in het ontwerp van de ramen en deuren de belangrijkste rol. Abihome maakt er daarom een punt van om het pvc, de houtsoorten en het aluminium voor de fabricage van hun producten, met zorg te selecteren.
 

Wat de voordeur betreft, is de cilinder (ook revolver genoemd) de zwakste schakel op het vlak van beveiliging. De courantste manier van inbraak bestaat er namelijk in om de cilinder uit het slot te halen. Om dit te voorkomen is het noodzakelijk om het slot te voorzien van een veiligheidscilinder van het SKG twee-sterren keurmerk, zoals gebruikelijk op alle voordeuren van Abihome.
 

Bij de ramen is niet alleen stevig schrijnwerk maar ook inbraakveilig glas van zeer groot belang. Voor een maximale beveiliging is dubbel glas essentieel. Dubbel glas kan gelaagd worden met een folie waardoor het glas zeer moeilijk te doorboren wordt. Bovendien verhoogt gelaagd glas de akoestische en thermische isolatie!

 

 

Hoogtechnologische beveiligingsopties

 

Bovenop de basisbeveiliging zijn er een aantal bijkomende opties die de beveiliging van uw woning nog verbeteren en het inbraakproces vertragen. Ze schrikken inbrekers af en geven de politie meer tijd om in te grijpen.

 

Als een alarminstallatie niet voldoende blijkt om inbraak te vermijden, dan blijft ze toch een doeltreffend afschrikmiddel. Het is hoe dan ook niet voldoende om zich alleen op de voordeur te richten: de ramen van Abihome kunnen worden voorzien van bewegingsdetectoren die verbonden zijn met het alarm en van buitenaf onzichtbaar zijn.

 

De beste manier echter om ramen te verstevigen, zijn rolluiken. De rolluiken van Abihome kunnen worden uitgerust met een anti-ophefsysteem, hetzij een vergrendeling die iedere poging tot inbraak bemoeilijkt.

 

 

Domotica om inbrekers af te schrikken

 

De vooruitgang van domotica maakt het vandaag mogelijk om uw aanwezigheid in uw woning te simuleren, ook al bent u op reis. Schakelaars en geconnecteerde rolluiken, camera’s, een alarminstallatie met afstandsbediening ... Voldoende opties om de beveiliging van uw woning te verhogen en inbrekers af te weren, ook al bevindt u zich aan de andere kant van de planeet.

 

Kom bij ons langs of contacteer ons online voor gepersonaliseerd advies!