• Het design van uw voordeur: de eerste indruk op uw bezoekers!

Het design van uw voordeur: de eerste indruk op uw bezoekers!

De voorgevel belichaamt de identiteit van uw woning en is het eerste element dat uw bezoekers en voorbijgangers zullen opmerken. Centraal in de voorgevel en een andere belangrijke factor is de voordeur. Haar design, kwaliteit en goede staat geven immers belangrijke informatie weg over de bewoners. Is de voordeur mooi? U kunt ervan op aan dat de bewoners goede smaak hebben. Ziet ze er stevig uit? Wellicht geeft de woning een veilig gevoel. Lijkt de voordeur nieuw? Dan wordt ze vast goed onderhouden. Het is dus van essentieel belang dat u een goede keuze maakt! Om alle elementen van uw voordeur op een rijtje te zetten, is er niets beter dan zich in de plaats van de bezoeker te stellen. Welkom bij u thuis!

Eerste blik, eerste indruk
Iedereen weet hoe belangrijk een eerste indruk is bij een sollicitatiegesprek of een eerste date ... Hetzelfde geldt voor uw woning. De voordeur is de eerste blikvanger vanaf het moment dat een bezoeker de voorgevel van uw woning ziet. De harmonie tussen de voordeur en de rest van het gebouw is zeer belangrijk. Toch zijn er twee verschillende keuzes mogelijk: het design van een voordeur kan in het verlengde liggen van de architectuur van de woning, of integendeel contrasteren in stijl. Hedendaags of klassiek: het design van een voordeur dient te beantwoorden aan uw smaak.

Wenst u te verrassen of zoekt u eerder soberheid? De keuze tussen architecturaal contrast of eenheid is niet de enige parameter. Het is immers mogelijk om met materialen, kleuren en texturen te spelen. Zo voegen identieke reproducties in hout traditionele authenticiteit toe. Anderzijds zorgt de combinatie met aluminium voor een zeer hedendaagse uitstraling. PVC, hout of aluminium? De voordeuren van Abihome bestaan in een ruim gamma kleuren en stijlen.

Tweede aspect: details zijn belangrijk
Zodra een bezoeker op de stoep staat om aan te bellen, zal hij de voordeur in detail bekijken. De kwaliteit van de materialen is dan essentieel. Hoe beter de kwaliteit van een deur, hoe positiever de indruk over het interieur. Het is belangrijk om ieder onderdeel zorgvuldig te overwegen: de afwerking, het beslag, de beglazing, de dwarslatten ... Alles moet professioneel worden gekozen, geïnstalleerd en onderhouden!

Ook als uw gast even moet wachten alvorens de deur opengaat, staat hij best niet in de kou. Wordt hij beschut tegen de regen? Is er voldoende verlichting? Het gevoel van veiligheid is een uitstekende voorbode voor het verloop van het bezoek: een degelijke voordeur met verstevigde panelen en kwaliteitsbeslag geeft altijd een goede indruk. Maar laat uw bezoekers niet te lang wachten ... Ook uw brievenbus of uw oprit zullen hen niet ontgaan!

Derde aspect: de binnenkant
Zodra iedereen binnen is, is het nog niet afgelopen met de voordeur! Ook hier fungeert ze als een belangrijk element in uw interieur en moeten materialen, texturen en kleuren harmoniëren met de stijl en de inrichting van uw interieur. Beglazing in een voordeur kan een interessante lichtinbreng toevoegen. Een goede isolatie van de voordeur, ten slotte, wordt snel opgemerkt zodra de deur dicht is: houd winterse tocht en vocht buiten en verwelkom een fris zuchtje wind in de zomer. Abihome geeft ook uw bezoekers een tevreden gevoel!