• Is uw woning goed geïsoleerd voor de winter?

Is uw woning goed geïsoleerd voor de winter?

Open ramen, de ventilator op maximaal toerental, het zonnescherm ... Helaas, de herfst is goed en wel begonnen en de winter komt er met rasse schreden aan! Hoog tijd om uw deuren, ramen en veranda’s van dichterbij te bekijken. Is uw woning klaar voor het koude seizoen wat thermische isolatie betreft?

Een checklist met 4 punten:

Hoe goed zijn uw ramen, buitendeuren en eventueel uw veranda geïsoleerd? Vier problemen die u heel eenvoudig zelf kunt detecteren:

> Waterdamp opsporen: als er, ook bij vochtig weer, condensatie tussen de lagen van de beglazing optreedt, is dat een slecht teken. De thermische isolatie van de ramen is niet langer doeltreffend en dat geldt wellicht ook voor het raamwerk dat in dezelfde periode werd geïnstalleerd.

> Bepaal waar het tocht: tochtgaten onder en rond deuren, ramen of veranda’s ... Zelfs de kleinste luchtinfiltraties geven aan dat de thermische isolatie te wensen over laat.

> Onderzoek het schrijnwerk: verweerd hout, schimmelvorming, afbladderende verf zijn symptomen van waterinfiltratie en wijzen op de slechte staat van uw ramen, deuren en veranda’s. En wie slechte staat zegt, denkt slechte isolatie!

> Controleer uw energieverbruik: hoe u ook verwarmt (gas, elektriciteit of zelfs hout), elk warmteverlies houdt een extra kost in. Een hogere rekening dan normaal of een zeer hoog brandstofverbruik wijst duidelijk op een gebrek aan degelijke isolatie van uw gebouw.

De oplossingen?
Glasoppervlakten zijn vaak de oorzaak van warmteverlies. Dat is echter geen reden om uw raamoppervlakte in te perken! Integendeel, ramen laten immers ook de zon binnen. En wie houdt niet van een zonnestraaltje tijdens de winter? Om volop van het licht en de zonnestralen te genieten zonder de koude binnen te laten, is het noodzakelijk om zich eerst en vooral op de kwaliteit van de ramen toe te leggen. Abihome biedt ultra-isolerende dubbele en driedubbele beglazing voor uw deuren, ramen en veranda’s.

Doeltreffende beglazing is echter niet voldoende om ontoereikende isolatie te verhelpen. Het is belangrijk om ook aan materialen van goede kwaliteit voor uw schrijnwerk te denken. Abihome kiest de beste materialen op basis van hun thermische prestaties: gelakte aluminiumprofielen met “koudebrug-isolatie”, hout van de hoogste kwaliteit, uitstekende isolatie/prijskwaliteitverhouding voor de pvc-producten ... Misschien is het tijd om uw ramen te vervangen?

Wat voordeuren betreft, is het essentieel om een eind te maken aan alle tochtinfiltratie. Daarom voorziet Abihome meerdere isolatiekamers en geïntegreerde isolatiepanelen voor zijn houten deuren. Iedere deur is bovendien uitgerust met een ingebouwde antitochtborstel.

Al onze veranda’s, ten slotte, zijn ontworpen met de grootste aandacht voor thermische isolatie: ze beantwoorden volledig aan de EnergiePrestatie en binnenklimaat-vereisten (EPB-normen). Breng ons nog snel een bezoek vóór de winter begint!