• Renolution, een premie voor het isoleren van ramen en voordeuren

Renolution, een premie voor het isoleren van ramen en voordeuren

Voor de vervanging van deuren en ramen in PVC, hout of aluminium, Brussel helpt u, Abihome staat u bij.

Renolution, een premie voor het isoleren van ramen en voordeuren

Voor de vervanging van deuren en ramen in PVC, hout of aluminium, Brussel helpt u, Abihome staat u bij.

Wat ?

Verminder de kosten van uw renovatiewerken in Brussel

De RENOLUTION-premies vervangen en vereenvoudigen de energiepremie, de premie voor woningrenovatie en de premie voor verfraaiing van gevels. De RENOLUTION-strategie heeft tot doel de luchtverontreiniging en het comfort van de Brusselaars te verbeteren. 
 
U wilt uw ramen of deuren vervangen? Er bestaan 45 RENOLUTION-premies voor uw renovatiewerkzaamheden.

Raadpleeg de isolatie- en renovatiepremies 2024
 
Logo Renolution

De premie "Plaatsing en vervanging van deuren en ramen". Op hoeveel heeft u recht?

Met de RENOLUTION premies voor ramen en deuren, wordt er over het algemeen tot 50% van uw werkzaamheden vergoed. Isolatie- en renovatiepremies worden berekend op basis van uw inkomen (types I, II en III) en hebben geen invloed op uw kadastraal inkomen.
 

  • Houten ramen en deuren: u krijgt 100 tot 140 euro per m2. Ontvang 100 euro extra voor hout met het FSC of PEFC label. 
  • Pvc of aluminium ramen: u krijgt 40 tot 55 euro per m2. 
  • De premie voor akoestische isolatie: u krijgt 35 euro per m2. Op voorwaarde dat de akoestische prestaties van de beglazing voldoen aan de eis Rw + Ctr ≥ 34 dB(A)img renolution

 

 

Voor wie ? 

RENOLUTIE premies, voor alle Brusselaars 

De isolatie- en renovatiepremies onder de naam "RENOLUTION" hebben betrekking op alle soorten gebouwen in Brussel: eengezinswoningen, appartementsgebouwen, kantoren, winkels, scholen, industrie, enz.  
 
Bent u eigenaar-bewoner in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, verhuurder, huurder, beheerder van een gebouw? u heeft recht op de RENOLUTIE premies!De algemene voorwaarden voor de toekenning van RENOLUTIE premies :
 

  • De werken wordt uitgevoerd door een vakman. U kunt beroep doen op Abihome, specialist in de fabricage en plaatsing van ramen in Brussel, ingeschreven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen. 
  • De factuur voor de werkzaamheden staat op naam van degene die de premie ontvangt.
  • Het gebouw waarop de renovatiewerkzaamheden betrekking hebben, is meer dan 10 jaar oud.
  • De aanvraag voor de premie voor nieuwe ramen wordt ingediend binnen 12 maanden na de laatste factuur voor het saldo van de werkzaamheden.
  • Het bedrag van de werken moet ten minste 250 euro zijn.

 

Hoe ?

Financiële steun krijgen voor renovatie in Brussel?

Abihome gidst u door de administratieve procedures en de zeer specifieke technische voorwaarden waaraan moet worden voldaan voor een RENOLUTION premie aanvraag in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 

Voert u renovatiewerkzaamheden uit? Gaat u uw deuren en ramen vervangen? Dien één enkele aanvraag in voor alle subsidies waarop u recht hebt via IRISbox, het elektronisch loket van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Heeft u financiële hulp nodig? Vraag een globaal krediet aan.

 

 

Abihome informeert u over regionale subsidies en groen bouwen! 

Het renoveren of bouwen van een gebouw, wat het ook is, is een belangrijke stap die veel vragen oproept. Dit geldt des te meer voor de evoluerende markt van ramen, deuren en veranda's. Abihome werkt met u door de grote beslissingen in de bouw en renovatie. 

Om u te helpen bij het aanvragen van uw isolatie- of renovatiepremies, maar ook voor vragen over uw huidige renovatiewerkzaamheden (Energiesubsidies 2021) kunt u contact opnemen met Abihome. U kunt ook de website Renolution.brussels bezoeken.